Senior projektledare

Företaget

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 500 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Upplands Väsby. Vi söker ständigt efter nya nyfikna medarbetare – är du vår nästa kollega?

Arbetsuppgifter och tjänsten

Som senior projektledare driver du omfattande projekt inom teknikområdet banströmsförsörjning för, och tillsammans med, våra kunder samt leder det interna projektteamet. Du kommer att ingå i ett team av erfarna projektledare, där du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt både gällande teknisk utformning och storlek.

Du kommer att genomföra kompletta totalentreprenader inom området och är tekniskt och kommersiellt ansvarig mot kund. Till din hjälp kommer du att ha en av marknadens starkaste produktprogram för elektrifiering av spårbunden trafik. I rollen ingår bland annat att:

  • Medverka i försäljnings- och anbudsskedet för att ta fram tekniska och ekonomiska delar i anbudet
  • Teknikanpassning i nära samarbete med våra huvudmän och fabriker i Tyskland
  • Självständigt driva projekt
  • Driva upphandlingar och inköp inom ramen för egna projekt
  • Planera och styra resurser i egna projekt
  • Ansvara för ekonomisk uppföljning av egna projekt
  • Arbeta för att i projektteamet bidra med erfarenhetsutbyte

Placering av tjänsten är företrädesvis i Upplands Väsby alternativt Mölndal.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig med minst fem års erfarenhet av projektledning. Du har sannolikt en ingenjörsexamen och har en bakgrund och erfarenhet inom elkraft samt kunskap inom entreprenadsjuridik.

För att vara rätt kandidat behöver du ha en stark organisatorisk förmåga och väl utvecklade ledaregenskaper. Du är trygg i att fatta egna beslut och du skapar goda och långsiktiga relationer omkring dig. Du är duktig på att kommunicera, och har alltid en tydlig kundfokusering. Som person är du självgående och gillar utmaningar där kreativitet och problemlösning är viktiga ingredienser.

Contact person

Åsa Nygårds
08-120 50 424

Övrig info:

Ort: Stockholm,Västra Götaland

Publiceringsdatum: 2015-02-20

Sista ansökan: Löpande

Kategori(er): Projektledning,

Antal visningar 116

Företagsuppgifter:

Namn: Siemens

http://www.siemens.se

Ansök